Colors: Yellow Color

Kao i u svakom sportu tako naravno i u nogometu postoje pravila - što se smije a što ni u kojem slučaju smije raditi. No neka pravila s razlogom izazivaju čuđenje. Što se dogodi kada navijač zaustavi loptu ili ona pukne?

Može li uzbuđeno dijete tijekom utakmice usvojiti informacije koje nisu usvojene tijekom treninga?

Zašto uopće pričamo o tome kako za najmlađe sportaše rezultat nije važan i kako tako možemo stvoriti pobjednike?

Kroz osam godina rada uglavnom s najmlađim dobnim kategorijama u nogometu, upoznao sam mnoge roditelje i trenere. Tvrdim da većini, velikoj većini, nikako nije jasno kako zanemarivanje rezultata i naglašavanje uživanja u igri može biti korisno za razvoj sposobnosti u nekom sportu za djecu-početnike. Nažalost, svoju pogrešno usmjerenu ambiciju prenose na djecu koja zbog toga manje uživaju, slabije napreduju i više odustaju od sporta.

Vrhunski sportaši, superzvijezde i styling profesionalci, nogometaši sve snažnije postavljaju nove standarde i stila života. Njihove frizure posebno ih čine sve popularnijim idolima. U ovom izboru donosimo frizure nogometaša koje mogu postati i vaš stil.

ili već jesu ;)

Uspjeh je, ma koliko vas danas sa svih strana uvjeravali u suprotno i ma koliko to izgledalo kontraintuitivno unutar kompetitivne discipline kao što je sport, zapravo relativna stvar.

Brojke, novac, pobjede, priznanja, trofeji — sve to mogu biti objektivni i apsolutni pokazatelji, ali nijedan od njih nije trajan. Već sutra će pobijediti netko drugi; netko drugi će zaraditi ili osvojiti više, nekoga drugog će više voljeti i slaviti, a vaša će postignuća i trofejna skalamerija pripasti povijesti, što je samo drugo ime za polagani zaborav. Ono što i u javnosti ostaje više od rezultata je “potraga za veličinom”, kako je to izrazio Jorge Valdano, ili, na svoj poetski način, pionir američkog sportskog novinarstva Grantland Rice: “For when the One Great Scorer comes to mark against your name / He writes — not that you won or lost — but how you played the Game”.
 

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u Vatikanu održana je 1. lipnja konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi dokument Dikasterija za laike, obitelj i život „Dati najbolje od sebe. O kršćanskoj perspektivi sporta i osobe".

Tom je prigodom predstavljena i poruka koju je Papa uputio svim ljubiteljima sporta uz predstavljanje novoga dokumenta. Sport, ponovio je Papa u svome pismu, „mjesto je susreta među ljudima", to je „povlašteni prostor" lišen „razlika u rasi, spolu, religiji ili ideologiji" gdje se „može doživjeti radost natjecanja radi postizanja zajedničkog cilja".